E3 S1 Capcanele minții

E3 S1 – Capcanele minții

Ascultă acum

Orice gând care ne trece prin minte ar trebui sa ne fie cunoscut nu automat.

Ar trebui sa fie detectabil și interceptabil. Ar trebui sa ajungem la punctul în care putem interveni în gândurile noastre pentru a le opri dacă este necesar.Emoțiile sunt manifestarea gândurilor în trup. Noi rar suntem conștienți de acest proces. Ne trezim (dacă ne trezim) că gândurile ne dețin pe noi și nu noi pe ele. Adică ajungem în faza în care gândurile conduc viața, emoțiile, acțiunile și cei mai mulți dintre oameni nici nu acceptă că ar trebui să le supervizeze, evalueze.

În acest fel „ gândi automat” este o expresie a păcatului din Eden, „dacă vei mânca din pom vei cunoaște”, asta a fost ispita diavolului.

Unii din filosofii moderni au ajuns la concluzia că gândirea e dovada existenței. Realitatea e că un om care nu își poate controla gândurile nu va mai exista. Dacă minta e stăpânul, ei nu îi place niciodată să se oprească, ea macină mereu. Ei îi plac dramele, superstițiile, conspirațiile și adesea le provoacă pentru a avea ce să macine.

Adesea gândirea este un blestem, mai exact gândirea devine blestem când nu este controlabilă, când gândurile nu pot fi făcute roabe ascultării de Hristos.

Vă provoc să ascultați acest episod și să vă exprimați opinia privitor la aceste gânduri aici sau prin pagina de contact. Vă mulțumesc!

Distribuie doar unde crezi că prinde bine
Spuneți părerea