Relatie si spiritualitate

PM010 – Relație și spiritualitate

Ascultă acum

Înainte de toate suntem ființe spirituale, în consecință vorbim astăzi despre Relație și spiritualitate. E grea afirmația și poate pentru mulți tineri aflați în etapa de „firesc” de atracție fizica, de excitație a momentului e dificil de procesat aceasta realitate dar este clar ca suntem ființe spirituale. Omul e mai mult decât carne.

Omul nu are doar trup. Omul are în primul rând suflet. Trupul a fost construit de Dumnezeu și în acel trup a fost transferată „suflarea de viață” Trebuie sa avem în vedere ca AICI e doar pentru o vreme, urmează ceva și mai măreț conform Scripturii.

Noi avem o menire mai înaltă decât carnea, banii și chiar decât chemarea de a avea copii. Avem, chemarea de a intra în relație cu Dumnezeu și de a îl arăta pe Dumnezeu celorlalți.

Avem datoria INDIVIDUALA de a ne găsi identitatea spirituală, de a creste spiritual de a ne conecta du Dumnezeu. Și mai apoi avem datoria sa venim împreuna spre a ne alinia pe cat se poate drumurile spirituale.

Trebuie sa avem grija la tiparele religioase aplicate nesănătos si ridicate la grad de religie. Cum ca responsabilitatea creșterii e bărbatului si doar el poate sa „își crească soția”. E o mare cursă care de regulă pe soț il trimite in poziția fireasca de lider, luata prea usor iar pe soție o trimite prea adesea in poziția de abandon și neincitativa, orientată spre treburi firești (Marta si Maria).

Spiritualitatea înseamnă mai mult decât religie și dogme.

Spiritualul ar trebui sa guverneze fizicul.

Distribuie doar unde crezi că prinde bine
Spuneți părerea